helpen bij een indicatie aanvraag
Zorgindicatie

Indicatieaanvraag

Als je voor langere tijd hulpbehoevend bent, heb je mogelijk recht op ondersteuning of zorg vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Deze wet wordt uitgevoerd door de gemeente. Om te bepalen of en voor welke hulp je in aanmerking komt vanuit de WMO, dien je een indicatie aan te vragen bij de gemeente. Die beoordeelt of je in aanmerking komt voor een (zorg)indicatie. De gemeente beoordeelt ook welke indicatie je krijgt en hoe lang deze mag duren.

Wanneer je ondersteuning nodig hebt en er binnen je netwerk niet uitkomt, zijn er verschillende hulpmogelijkheden.

De eerste stap is om met je huisarts naar oplossingen te zoeken. Wanneer dit niet voldoende is, kan je een afspraak maken bij Zorg voor elkaar Breda.

Zij kijken dan samen met jou naar oplossingen die zij kunnen bieden. Soms komt het voor dat ook Zorg voor elkaar Breda niet voldoende hulp kan aanbieden. Op dat moment kun je een beroep doen op de WMO. In dit geval helpen wij jou graag bij het bepalen van jou zorgvraag en het aanvragen van de juiste WMO beschikking.

Heb je langdurige of blijvende zorg nodig? Dan kun je een indicatie aanvragen vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De WLZ wordt uitgevoerd door het (landelijke) Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Amanah Thuiszorg Breda kan je helpen bij het invullen en indienen van de aanvraag voor een WLZ-indicatie.

Wil je meer informatie over de WMO, de WLZ en de mogelijke indicaties?

Neem dan voor WMO een kijkje op:
https://www.informatielangdurigezorg.nl/onderwerpen/w/wmo
Of voor WLZ op:
https://www.ciz.nl/aanvraag-doen

Of neem contact met ons op.